Poniedziałek, 16 Wrzesień
Śniadanie
Bułka z masłem, pasztet wieprzowy, papryka czerwona, herbata owocowa (1,7,9)
Przekąska, Gruszka
Obiad
Zupa krem z pieczarek, zabielana śmietaną, ryż na mleku z musem jabłkowym, kompot (1,7)
Podwieczorek
Sok marchewkowy, pałki kukurydziane (1)
Wtorek, 17 Wrzesień
Śniadanie
Pieczywo mieszane z masłem, humus z ciecierzycy, seler naciowy, kawa z mlekiem, (1,6,7,9,11)
Przekąska, Arbuz
Obiad
Rosół z makaronem z wkładką mięsną, gulasz wieprzowy, kasza wiejska, ogórek kiszony, kompot (1,7,)
Podwieczorek, Koktajl truskawkowy (wyrób własny), wafle tortowe (1,7)
Środa, 18 Wrzesień
Śniadanie
Pieczywo mieszane z masłem, sałata zielona, wędlina, pomidor, bawarka (1,7)
Przekąska, Jabłko
Obiad
Zupa buraczkowa z ziemniakami zabielana śmietaną, pierogi z mięsem i cebulką, kompot (1,7,9)
Podwieczorek
Kisiel owocowy z kleksem jogurtowym (1,7)
Czwartek, 19 Wrzesień
Śniadanie
Pieczywo mieszane z masłem, płatki kukurydziane na mleku, herbata (1,7)
Przekąska, Melon
Obiad
Zupa grochowa z wkładką mięsną, makaron z kurczakiem w sosie śmietanowo-serowym, kompot (1,7,9)
Podwieczorek
Babka ( wyrób własny), banan (1,3)
Piątek, 20 Wrzesień
Śniadanie
Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, ogórek zielony, bawarka (1,3,7)
Przekąska, Bakalie
Obiad
Zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym, ziemniaki, klopsy rybne pieczone, marchewka mini gotowana, kompot (1,7,9)
Podwieczorek
Jogurt do picia, wafle ryżowe (1,7)
Poniedziałek, 09 Wrzesień
Śniadanie
Pieczywo mieszane z masłem, płatki owsiane na mleku z żurawiną, herbata owocowa (1,7)
Przekąska, Jabłko
Obiad
Zupa pomidorowa z ryżem z wkładką mięsną, naleśniki z dżemem, kompot (1,3,7,9)
Podwieczorek
Serek Danio, wafle ryżowe (1,7)
Wtorek, 10 Wrzesień
Śniadanie
Pieczywo mieszane z masłem, kiełbaski na ciepło, seler naciowy, herbata z miodem i cytryną, (1,7,9)
Przekąska, Melon
Obiad
Zupa krupnik z ziemniakami z wkładką mięsną, spaghetti z sosem pomidorowym mięsem i serem, kompot (1,7,9)
Podwieczorek, Budyń na mleku (1)
Środa, 11 Wrzesień
Śniadanie
Pieczywo mieszane z masłem, sałata zielona, wędlina, rzodkiewka, kawa z mlekiem (1,7)
Przekąska, Kiwi
Obiad
Zupa z zielonych warzyw, z groszkiem ptysiowym zabielana śmietaną, ziemniaki klops pieczony, buraczki
z jabłkiem, kompot (1,7,9)
Podwieczorek
Mus owocowy, biszkopty (1,7)
Czwartek, 12 Wrzesień
Śniadanie
Bułka maślana z masłem i dżemem, mleko (1,7)
Przekąska, Gruszka
Obiad
Zupa z białej fasoli zabielana śmietaną, kasza gryczana, udziec z indyka w sosie własnym, ogórek kiszony, kompot (1,7,9)
Podwieczorek
Gofry ( wyrób własny), herbata owocowa, (1,3,7)
Piątek, 13 Wrzesień
Śniadanie
Pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli z jajkiem i ogórkiem kiszonym, herbata, (1,3,7)
Przekąska, Arbuz
Obiad
Zupa zacierkowa z warzywami i wkładką mięsną, makaron świderki z twarogiem masłem i cukrem, kompot (1,7,9)
Podwieczorek
Sok owocowy, herbatniki (1,7)
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cynamon. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
Legenda:
1. gluten - zboża
2. skorupiaki
3. jaja
4. ryby
5. orzeszki ziemne
6. soja
7. laktoza - mleko
8. orzechy
9. seler
10. gorczyca
11. nasiona sezamu
12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg
13. łubin
14. mięczaki
* Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.
Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011r w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.