Poniedziałek, 27 Marzec

Śniadanie

Bułka mieszana z masłem, twarożek z ananasem, kakao, herbata z miodem i cytryną (1,7)

Przekąska, Jabłko

Obiad

Zupa grochowa z kiełbasą i ziemniakami, placki ziemniaczane z jogurtem naturalnym,
kompot owocowy (1,7)

Podwieczorek

Mus owocowy, wafle ryżowe (1,7)

Wtorek, 28 Marzec

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem, pasta z jajka ze szczypiorkiem, kawa z mlekiem (1,7)

Przekąska, Banan

Obiad

Zupa krem z pomidora i papryki pieczonej, makaron z kurczakiem w sosie śmietanowo-serowym, kompot (1,7,9)

Podwieczorek

Ptasie mleczko – wyrób własny (1,7)

Środa, 29 Marzec

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem, kiełbaski na ciepło z ketchupem, seler naciowy, herbata (1,7,9)

Przekąska, Kiwi

Obiad

Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami i kiełbasą, kasza gryczana, gulasz wieprzowy,
ogórek kiszony, kompot owocowy (1,7,9)

Podwieczorek

Jogurt do picia, biszkopty (1,7)

Czwartek, 30 Marzec

Śniadanie

Bułka mieszana z masłem, humus z ciecierzycy, papryka, herbata z miodem i cytryną (1,7)

Przekąska Mandarynka

Obiad

Zupa krem szpinakowo-brokułowa z groszkiem ptysiowym, ziemniaki, kotlety mielone, buraczki z jabłkiem,
kompot (1,7,9)

Podwieczorek

Kaszka manna na mleku z cynamonem (1,7)

Piątek, 31 Marzec

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem pasta z tuńczyka, ogórka kiszonego, jajka i papryki, kawa z mlekiem, (1,7)

Przekąska, Gruszka

Obiad

Zupa ryżowa z wkładką mięsną, racuchy drożdżowe, kompot (1,7,9)

Podwieczorek

Babka piaskowa, herbata owocowa (1,7)

 


 

 

Poniedziałek, 20 Marzec

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem, pasztet, ogórek kiszony, herbata z miodem i cytryną (1,7,9)

Przekąska, Jabłko

Obiad

Zupa ogórkowa z wkładką mięsną, zabielana śmietaną, kluski śląskie z masłem i bułką tartą,
kompot owocowy (1,7)

Podwieczorek

Serek Danio, pałki kukurydziane, herbata (1,7)

Wtorek, 21 Marzec

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem, owsianka na mleku z żurawiną, herbata z miodem i cytryną (1,7)

Przekąska, Mandarynki

Obiad

Zupa krem z buraka ze słonecznikiem, ziemniaki, pieczeń rzymska z warzywami, sałata zielona z sosem czosnkowym, kompot (1,7,9)

Podwieczorek

Kisiel z kleksem jogurtowym (1,7)

Środa, 22 Marzec

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem, polędwica drobiowa, rzodkiewka, herbata (1,7,9)

Przekąska, Banany

Obiad

Zupa rosół z makaronem z wkładką mięsną, pizza z szynką i serem, kompot owocowy (1,7,9)

Podwieczorek

Jogurt naturalny z miodem, wafle ryżowe (1,7)

Czwartek, 23 Marzec

Śniadanie

Grzanki francuskie, kawa z mlekiem (1,7)

Przekąska Kiwi

Obiad

Zupa gulaszowa z ziemniakami, ryż, pulpety w sosie pomidorowym, fasolka szparagowa z bułką tartą,
kompot (1,7,9)

Podwieczorek

Wafle tortowe z dżemem, sok marchewkowy (1,7)

Piątek, 24 Marzec

Śniadanie

Chałka z masłem, mleko (1,7)

Przekąska, Bakalie

Obiad

Zupa zacierkowa z wkładką mięsną, ziemniaki, paluszki rybne, surówka z kapusty kiszonej, kompot (1,7)

Podwieczorek

Soczek owocowy, chrupki kukurydziano-czekoladowe (1,7)

 


 

 

Informacje dotyczące przygotowania posiłków

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cynamon. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Alergeny w żywności

Legenda:

1. gluten - zboża
2. skorupiaki
3. jaja
4. ryby
5. orzeszki ziemne
6. soja
7. laktoza - mleko
8. orzechy
9. seler
10. gorczyca
11. nasiona sezamu
12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg
13. łubin
14. mięczaki

 

* Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.

 

Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011r w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Rybnik. Miasto z ikrą. Ministerstwo Edukacji Narodowej Kuratorium Oświaty w Katowicach