Poniedziałek, 27 Marzec
Śniadanie
Bułka mieszana z masłem, twarożek z ananasem, kakao, herbata z miodem i cytryną (1,7)
Przekąska, Jabłko
Obiad
Zupa grochowa z kiełbasą i ziemniakami, placki ziemniaczane z jogurtem naturalnym,
kompot owocowy (1,7)
Podwieczorek
Mus owocowy, wafle ryżowe (1,7)
Wtorek, 28 Marzec
Śniadanie
Pieczywo mieszane z masłem, pasta z jajka ze szczypiorkiem, kawa z mlekiem (1,7)
Przekąska, Banan
Obiad
Zupa krem z pomidora i papryki pieczonej, makaron z kurczakiem w sosie śmietanowo-serowym, kompot (1,7,9)
Podwieczorek
Ptasie mleczko – wyrób własny (1,7)
Środa, 29 Marzec
Śniadanie
Pieczywo mieszane z masłem, kiełbaski na ciepło z ketchupem, seler naciowy, herbata (1,7,9)
Przekąska, Kiwi
Obiad
Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami i kiełbasą, kasza gryczana, gulasz wieprzowy,
ogórek kiszony, kompot owocowy (1,7,9)
Podwieczorek
Jogurt do picia, biszkopty (1,7)
Czwartek, 30 Marzec
Śniadanie
Bułka mieszana z masłem, humus z ciecierzycy, papryka, herbata z miodem i cytryną (1,7)
Przekąska Mandarynka
Obiad
Zupa krem szpinakowo-brokułowa z groszkiem ptysiowym, ziemniaki, kotlety mielone, buraczki z jabłkiem,
kompot (1,7,9)
Podwieczorek
Kaszka manna na mleku z cynamonem (1,7)
Piątek, 31 Marzec
Śniadanie
Pieczywo mieszane z masłem pasta z tuńczyka, ogórka kiszonego, jajka i papryki, kawa z mlekiem, (1,7)
Przekąska, Gruszka
Obiad
Zupa ryżowa z wkładką mięsną, racuchy drożdżowe, kompot (1,7,9)
Podwieczorek
Babka piaskowa, herbata owocowa (1,7)
Poniedziałek, 20 Marzec
Śniadanie
Pieczywo mieszane z masłem, pasztet, ogórek kiszony, herbata z miodem i cytryną (1,7,9)
Przekąska, Jabłko
Obiad
Zupa ogórkowa z wkładką mięsną, zabielana śmietaną, kluski śląskie z masłem i bułką tartą,
kompot owocowy (1,7)
Podwieczorek
Serek Danio, pałki kukurydziane, herbata (1,7)
Wtorek, 21 Marzec
Śniadanie
Pieczywo mieszane z masłem, owsianka na mleku z żurawiną, herbata z miodem i cytryną (1,7)
Przekąska, Mandarynki
Obiad
Zupa krem z buraka ze słonecznikiem, ziemniaki, pieczeń rzymska z warzywami, sałata zielona z sosem czosnkowym, kompot (1,7,9)
Podwieczorek
Kisiel z kleksem jogurtowym (1,7)
Środa, 22 Marzec
Śniadanie
Pieczywo mieszane z masłem, polędwica drobiowa, rzodkiewka, herbata (1,7,9)
Przekąska, Banany
Obiad
Zupa rosół z makaronem z wkładką mięsną, pizza z szynką i serem, kompot owocowy (1,7,9)
Podwieczorek
Jogurt naturalny z miodem, wafle ryżowe (1,7)
Czwartek, 23 Marzec
Śniadanie
Grzanki francuskie, kawa z mlekiem (1,7)
Przekąska Kiwi
Obiad
Zupa gulaszowa z ziemniakami, ryż, pulpety w sosie pomidorowym, fasolka szparagowa z bułką tartą,
kompot (1,7,9)
Podwieczorek
Wafle tortowe z dżemem, sok marchewkowy (1,7)
Piątek, 24 Marzec
Śniadanie
Chałka z masłem, mleko (1,7)
Przekąska, Bakalie
Obiad
Zupa zacierkowa z wkładką mięsną, ziemniaki, paluszki rybne, surówka z kapusty kiszonej, kompot (1,7)
Podwieczorek
Soczek owocowy, chrupki kukurydziano-czekoladowe (1,7)
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cynamon. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
Legenda:
1. gluten - zboża
2. skorupiaki
3. jaja
4. ryby
5. orzeszki ziemne
6. soja
7. laktoza - mleko
8. orzechy
9. seler
10. gorczyca
11. nasiona sezamu
12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg
13. łubin
14. mięczaki
* Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.
Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011r w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.