Poniedziałek, 16 Wrzesień

Śniadanie

Bułka z masłem, pasztet wieprzowy, papryka czerwona, herbata owocowa (1,7,9)

Przekąska, Gruszka

Obiad

Zupa krem z pieczarek, zabielana śmietaną, ryż na mleku z musem jabłkowym, kompot (1,7)

Podwieczorek

Sok marchewkowy, pałki kukurydziane (1)

Wtorek, 17 Wrzesień

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem, humus z ciecierzycy, seler naciowy, kawa z mlekiem, (1,6,7,9,11)

Przekąska, Arbuz

Obiad

Rosół z makaronem z wkładką mięsną, gulasz wieprzowy, kasza wiejska, ogórek kiszony, kompot (1,7,)

Podwieczorek, Koktajl truskawkowy (wyrób własny), wafle tortowe (1,7)

Środa, 18 Wrzesień

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem, sałata zielona, wędlina, pomidor, bawarka (1,7)

Przekąska, Jabłko

Obiad

Zupa buraczkowa z ziemniakami zabielana śmietaną, pierogi z mięsem i cebulką, kompot (1,7,9)
Podwieczorek

Kisiel owocowy z kleksem jogurtowym (1,7)

Czwartek, 19 Wrzesień

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem, płatki kukurydziane na mleku, herbata (1,7)

Przekąska, Melon

Obiad

Zupa grochowa z wkładką mięsną, makaron z kurczakiem w sosie śmietanowo-serowym, kompot (1,7,9)

Podwieczorek

Babka ( wyrób własny), banan (1,3)

Piątek, 20 Wrzesień

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, ogórek zielony, bawarka (1,3,7)

Przekąska, Bakalie

Obiad

Zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym, ziemniaki, klopsy rybne pieczone, marchewka mini gotowana, kompot (1,7,9)

Podwieczorek
Jogurt do picia, wafle ryżowe (1,7)

 


 

 

 

Poniedziałek, 09 Wrzesień

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem, płatki owsiane na mleku z żurawiną, herbata owocowa (1,7)

Przekąska, Jabłko

Obiad

Zupa pomidorowa z ryżem z wkładką mięsną, naleśniki z dżemem, kompot (1,3,7,9)

Podwieczorek

Serek Danio, wafle ryżowe (1,7)

Wtorek, 10 Wrzesień

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem, kiełbaski na ciepło, seler naciowy, herbata z miodem i cytryną, (1,7,9)

Przekąska, Melon

Obiad

Zupa krupnik z ziemniakami z wkładką mięsną, spaghetti z sosem pomidorowym mięsem i serem, kompot (1,7,9)

Podwieczorek, Budyń na mleku (1)

Środa, 11 Wrzesień

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem, sałata zielona, wędlina, rzodkiewka, kawa z mlekiem (1,7)

Przekąska, Kiwi

Obiad

Zupa z zielonych warzyw, z groszkiem ptysiowym zabielana śmietaną, ziemniaki klops pieczony, buraczki
z jabłkiem, kompot (1,7,9)
Podwieczorek

Mus owocowy, biszkopty (1,7)

Czwartek, 12 Wrzesień

Śniadanie

Bułka maślana z masłem i dżemem, mleko (1,7)

Przekąska, Gruszka

Obiad

Zupa z białej fasoli zabielana śmietaną, kasza gryczana, udziec z indyka w sosie własnym, ogórek kiszony, kompot (1,7,9)

Podwieczorek

Gofry ( wyrób własny), herbata owocowa, (1,3,7)

Piątek, 13 Wrzesień

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli z jajkiem i ogórkiem kiszonym, herbata, (1,3,7)

Przekąska, Arbuz

Obiad

Zupa zacierkowa z warzywami i wkładką mięsną, makaron świderki z twarogiem masłem i cukrem, kompot (1,7,9)

Podwieczorek
Sok owocowy, herbatniki (1,7)


 

 

Informacje dotyczące przygotowania posiłków

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cynamon. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Alergeny w żywności

Legenda:

1. gluten - zboża
2. skorupiaki
3. jaja
4. ryby
5. orzeszki ziemne
6. soja
7. laktoza - mleko
8. orzechy
9. seler
10. gorczyca
11. nasiona sezamu
12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg
13. łubin
14. mięczaki

 

* Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.

 

Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011r w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Rybnik. Miasto z ikrą. Ministerstwo Edukacji Narodowej Kuratorium Oświaty w Katowicach