Poniedziałek, 22 Kwiecień
Śniadanie
Pieczywo mieszane z masłem, płatki zbożowe na mleku, herbata owocowa (1,7)
Przekąska, Marchewka w słupkach
Obiad
Zupa krupnik z wkładką mięsną, pizza z szynką i żółtym serem, kompot (1,7,9)
Podwieczorek
Kisiel owocowy z kleksem jogurtowym (1,7)
Wtorek, 23 Kwiecień
Śniadanie
Pieczywo mieszane z masłem, kiełbaski na ciepło, ketchup, pomidorki koktajlowe, herbata (1,7,9)
Przekąska, Jabłko
Obiad
Zupa jarzynowa z wkładką mięsną, zabielana śmietaną, kasza gryczana, indyk w sosie własnym, marchewka zasmażana, kompot (1,7,9)
Podwieczorek, Koktajl owocowy, pałki kukurydziane (1,7)
Środa, 24 Kwiecień
Śniadanie
Pieczywo mieszane z masłem, zupa mleczna z lanymi kluseczkami, herbata (1,7)
Przekąska, Kiwi
Obiad
Rosół z makaronem z wkładką mięsną, ziemniaki, pałki z kurczaka, mizeria, kompot (1,7,9)
Podwieczorek
Sok marchewkowy, wafle tortowe z kajmakiem, (1,7)
Czwartek, 25 Kwiecień
Śniadanie
Grzanki francuskie, kawa z mlekiem (1,7)
Przekąska, Gruszka
Obiad
Zupa barszcz biały z białą kiełbasą i jajkiem, spaghetti z sosem pomidorowym z mielonym mięsem, kompot (1,7,9)
Podwieczorek
Gofry – wyrób własny, herbata owocowa (1)
Piątek, 26 Kwiecień
Śniadanie
Bułka z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, kawa z mlekiem, herbata (1,7)
Przekąska, Banan
Obiad
Zupa krem z białych warzyw, ziemniaki, ryba po grecku, kompot (1,7,9)
Podwieczorek
Jogurt do picia, biszkopty (7)
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cynamon. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
Legenda:
1. gluten - zboża
2. skorupiaki
3. jaja
4. ryby
5. orzeszki ziemne
6. soja
7. laktoza - mleko
8. orzechy
9. seler
10. gorczyca
11. nasiona sezamu
12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg
13. łubin
14. mięczaki
* Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.
Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011r w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.