Poniedziałek, 21 czerwiec

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem, pasta z ciecierzycy, ogórek kiszony, kawa z mlekiem (1,7)

Przekąska, Melon

Obiad

Zupa krem brokułowo-szpinakowa ze słonecznikiem, makaron z serem, kompot (1,7,9)

Podwieczorek

Bułka kanapkowa z masłem, kiełbasa krakowska, ogórek kiszony, bawarka, (1,7)

Wtorek, 22 czerwiec

Śniadanie

Rogal z masłem, mleko, marchewka w słupkach, herbata (1,7)

Przekąska, Banan

Obiad

Zupa kalafiorowa, udziec z indyka, kasza gryczana, surówka z młodej kapusty, kompot (1,7,9)

Podwieczorek

Babka z metra, kakao (1,7)

Środa, 23 czerwiec

Śniadanie

Bułka mieszana z masłem, sałata zielona jajko gotowane, ser żółty, kawa z mlekiem (1,7)

Przekąska, Gruszka

Obiad

Zupa z fasolki z ciecierzycą, bitki z kurczaka w sosie koperkowym, ziemniaki, marchewka z ananasem, kompot (1,7,9)

Podwieczorek

Koktajl bananowo-truskawkowy, płatki kukurydziane (1,7)

Czwartek, 24 czerwca

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem, kiełbaski na gorąco, papryka czerwona, herbata z cytryną (1,7)

Przekąska, Jabłko

Obiad

Zupa rosołowa, z lanym ciastem, klopsy pieczone, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, kompot (1,7)

Podwieczorek

Ptasie mleczko z truskawkami (1,7)

Piątek, 25 czerwca

Śniadanie

Bułka mieszana z masłem, pasta ze śledzia marynowanego z jajkiem i jogurtem naturalnym, herbata (1,7)

Przekąska, Arbuz

Obiad

Zupa krem z białych warzyw, groszek ptysiowy, frytki z kefirem, kompot (1,7,9)

Podwieczorek

Mus owocowo-jogurtowy, herbatniki zbożowe (1,7)

 

 


 

 

Poniedziałek, 14 czerwca

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem, kiełbaska na ciepło, ketchup, seler naciowy, kawa z mlekiem (1,7,9)

Przekąska, Jabłko

Obiad

Zupa cebulowa z kaszą manną, kopytka z sosem pieczarkowym, kompot (1,7,9)

Podwieczorek

Kisiel z kleksem jogurtowym, pałki kukurydziane, (1,7)

Wtorek, 15 czerwca

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem, owsianka na mleku z rodzynkami i żurawiną, herbata (1,7)

Przekąska, Melon

Obiad

Krem z buraka z groszkiem ptysiowym, kurczak w sosie curry, ryż, fasolka szparagowa z bułką tartą, kompot (1,7,9)

Podwieczorek

Jogurt do picia, wafle ryżowe z polewą czekoladową (1,7)

Środa, 16 czerwca

Śniadanie

Bułka mieszana z masłem, żółtym serem, rzodkiewka, kawa z mlekiem (1,7)

Przekąska, Gruszka

Obiad

Zupa pomidorowa z ryżem, łazanki z kapustą kiszoną i kiełbasą, kompot (1,7,9)

Podwieczorek

Truskawki świeże z jogurtem naturalnym (7)

Czwartek, 17 czerwca

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem, wędlina, pomidor ze szczypiorkiem, herbata z cytryną (1,7)

Przekąska, Arbuz

Obiad

Zupa zacierkowa, spaghetti z mięsem i sosem pomidorowym, kompot (1,7,9)

Podwieczorek

Chałka z masłem, kakao (1,7)

Piątek, 18 czerwca

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli z ogórkiem kiszonymi i jajkiem, kawa z mlekiem, (1,7)

Przekąska, Banan

Obiad

Krupnik, pierogi z serem, kompot (1,7,9)

Podwieczorek

Soczek owocowy 100%, ciastko owsiane z żurawiną (1)

 


 

Informacje dotyczące przygotowania posiłków

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cynamon. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Alergeny w żywności

Legenda:

1. gluten - zboża
2. skorupiaki
3. jaja
4. ryby
5. orzeszki ziemne
6. soja
7. laktoza - mleko
8. orzechy
9. seler
10. gorczyca
11. nasiona sezamu
12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg
13. łubin
14. mięczaki

 

* Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.

 

Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011r w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Rybnik. Miasto z ikrą. Ministerstwo Edukacji Narodowej Kuratorium Oświaty w Katowicach