Poniedziałek, 22 Kwiecień

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem, płatki zbożowe na mleku, herbata owocowa (1,7)

Przekąska, Marchewka w słupkach

Obiad

Zupa krupnik z wkładką mięsną, pizza z szynką i żółtym serem, kompot (1,7,9)

Podwieczorek

Kisiel owocowy z kleksem jogurtowym (1,7)

Wtorek, 23 Kwiecień

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem, kiełbaski na ciepło, ketchup, pomidorki koktajlowe, herbata (1,7,9)

Przekąska, Jabłko

Obiad

Zupa jarzynowa z wkładką mięsną, zabielana śmietaną, kasza gryczana, indyk w sosie własnym, marchewka zasmażana, kompot (1,7,9)

Podwieczorek, Koktajl owocowy, pałki kukurydziane (1,7)

Środa, 24 Kwiecień

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem, zupa mleczna z lanymi kluseczkami, herbata (1,7)

Przekąska, Kiwi

Obiad

Rosół z makaronem z wkładką mięsną, ziemniaki, pałki z kurczaka, mizeria, kompot (1,7,9)
Podwieczorek

Sok marchewkowy, wafle tortowe z kajmakiem,  (1,7)

Czwartek, 25 Kwiecień

Śniadanie

Grzanki francuskie, kawa z mlekiem (1,7)

Przekąska, Gruszka

Obiad

Zupa barszcz biały z białą kiełbasą i jajkiem, spaghetti z sosem pomidorowym z mielonym mięsem, kompot (1,7,9)

Podwieczorek

Gofry – wyrób własny, herbata owocowa (1)

Piątek, 26 Kwiecień

Śniadanie

Bułka z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, kawa z mlekiem, herbata (1,7)

Przekąska, Banan

Obiad

Zupa krem z białych warzyw, ziemniaki, ryba po grecku, kompot (1,7,9)

Podwieczorek
Jogurt do picia, biszkopty (7)


 

 

Poniedziałek, 15 Kwiecień

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, ogórek zielony, kawa z mlekiem, herbata (1,7)

Przekąska, Jabłko

Obiad

Zupa grochówka z wkładką mięsną i kiełbaską, naleśniki z dżemem, kompot (1,7)

Podwieczorek

Sok marchewkowy, wafle ryżowe (1,7)

Wtorek, 16 Kwiecień

Śniadanie

Bułka z masłem, humus z ciecierzycy, herbata z cytryną i miodem (1,7)

Przekąska, Kiwi

Obiad

Zupa koperkowa z wkładką mięsną, zabielana śmietaną, zapiekanka z ziemniaków i mięsa mielonego, kompot (1,7,9)

Podwieczorek, Serek Danio, biszkopty (1,7)

Środa, 17 Kwiecień

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, herbata, kawa z mlekiem (1,7)

Przekąska, Banan

Obiad

Zupa krem z pieczonej papryki i pomidorów ze słonecznikiem, makaron z kurczakiem w sosie śmietanowo-serowym, kompot (1,7,9)
Podwieczorek

Mus owocowy, herbatniki zbożowe (1,7)

Czwartek, 18 Kwiecień

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem, wędlina, sałata zielona, rzodkiewka, herbata z miodem i cytryną (1,7,9)

Przekąska, Melon

Obiad

Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty z wkładką mięsną, ziemniaki, kotlet mielony pieczony, mizeria, kompot (1,7,9)

Podwieczorek

Ciasto czekoladowe – wyrób własny, herbata owocowa (1)

Piątek, 19 Kwiecień

Śniadanie

Bułka maślana z masłem i dżemem, kakao (1,7)

Przekąska, Gruszka

Obiad

Zupa botwinka z kluseczkami, zabielana śmietaną, frytki, paluszki rybne, surówka z kapusty kiszonej,
kompot, (1,7,9)

Podwieczorek
Sok owocowy 100%, chrupki kukurydziano - czekoladowe (7)


 

 

 

 

 

 

Informacje dotyczące przygotowania posiłków

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cynamon. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Alergeny w żywności

Legenda:

1. gluten - zboża
2. skorupiaki
3. jaja
4. ryby
5. orzeszki ziemne
6. soja
7. laktoza - mleko
8. orzechy
9. seler
10. gorczyca
11. nasiona sezamu
12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg
13. łubin
14. mięczaki

 

* Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.

 

Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011r w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Rybnik. Miasto z ikrą. Ministerstwo Edukacji Narodowej Kuratorium Oświaty w Katowicach