Poniedziałek, 25 październik

Śniadanie

Płatki zbożowe na mleku, pieczywo z masłem herbata owocowa (1,7)

Przekąska, Jabłko

Obiad

Zupa krem z dyni, cukinii, marchewki, makaron z twarogiem (1,7)

Podwieczorek

Bułka z masłem, pasztetem i ogórkiem kiszonym, herbata (1,7,9)

Wtorek, 26 październik

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem, kiełbaski winerki na ciepło, ketchup, herbata z cytryną (1,7,9)

Przekąska, Banan

Obiad

Zupa barszcz ukraiński z ziemniakami, pulpety w sosie śmietanowo-koperkowym, marchewka z ananasem, kompot (1,7,9)

Podwieczorek

Wafle ryżowe, jogurt do picia (1)

Środa, 27 październik

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem, wędlina, ogórek zielony, herbata (1,7,9)

Przekąska, Melon

Obiad

Zupa zacierkowa, fasolka po bretońsku, bułka kanapkowa, kompot (1,7,9)

Podwieczorek

Kasza manna na mleku z masłem i cynamonem (1)

Czwartek, 28 październik

Śniadanie

Bułki mieszane z masłem, pasta z makreli, kawa z mlekiem (1,7)

Przekąska,

Winogrona bezpestkowe

Obiad

Rosół z makaronem, potrawka z kurczaka z warzywami, kasza gryczana, kompot (1,7,9)

Podwieczorek

Ciastka zbożowe, sok marchewkowy (1)

Piątek, 29 Październik

Śniadanie

Pieczywo mieszane, serek almette z rzodkiewką, kawa z mlekiem (1,7)

Przekąska, Gruszka

Obiad

Zupa warzywna z ziemniaki zabielana śmietaną, pierogi z białym serem, kompot (1,7)

Podwieczorek

Chrupki kukurydziano-czekoladowe, soczek owocowy (1)

 

 

Poniedziałek, 18 październik

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem, owsianka z żurawiną, herbata (1,7)

Przekąska, Melon

Obiad

Zupa ziemniaczana zabielana śmietaną, racuchy z jabłkami, kefir (1,7)

Podwieczorek

Bułka kanapkowa z masłem, żółtym serem, ogórek zielony, herbata (1,7)

Wtorek, 19 październik

Śniadanie

Grzanki francuskie z żółtym serem, kawa z mlekiem (1,7)

Przekąska, Śliwka

Obiad

Zupa pomidorowa z ryżem, klopsy mielone pieczone, ziemniaki, mizeria, kompot (1,7,9)

Podwieczorek

Wafle tortowe z kajmakiem, soczek owocowy (1)

Środa, 20 październik

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem, wędlina, rzodkiewka, herbata (1,7,9)

Przekąska, Banan

Obiad

Zupa fasolowa z ziemniakami, wkładką mięsną zabielana śmietaną jogurtową, spaghetti z mięsem i sosem pomidorowym, kompot (1,7,9)

Podwieczorek

Gofry własnej roboty, kakao (1)

Czwartek, 21 październik

Śniadanie

Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo z masłem, herbata (1,7)

Przekąska,

Gruszka

Obiad

Zupa krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym, łazanki z kapustą i kiełbasą, kompot (1,7,9)

Podwieczorek

Serek Danio, pałki kukurydziane (1)

Piątek, 22 Październik

Śniadanie

Rogal z masłem i dżemem, kawa z mlekiem (1,7)

Przekąska, Gruszka

Obiad

Zupa kapuśniak z kapusty kiszonej, ziemniaki, paluszki rybne, warzywa gotowane z masłem, kompot (1,7)

Podwieczorek

Baton musli, soczek owocowy (1)

 


 

Informacje dotyczące przygotowania posiłków

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cynamon. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Alergeny w żywności

Legenda:

1. gluten - zboża
2. skorupiaki
3. jaja
4. ryby
5. orzeszki ziemne
6. soja
7. laktoza - mleko
8. orzechy
9. seler
10. gorczyca
11. nasiona sezamu
12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg
13. łubin
14. mięczaki

 

* Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.

 

Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011r w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Rybnik. Miasto z ikrą. Ministerstwo Edukacji Narodowej Kuratorium Oświaty w Katowicach